Proslava svete Cecilije u Osijeku

OSIJEK (TU) – Blagdan sv. Cecilije proslavljen je 22. studenoga 2015. u osječkim župama sv. Petra i Pavla te Uzvišenja sv. Križa.  Župa sv. Petra i Pavla ima pet zborova: Pučki zbor koji pjeva na jutarnjoj nedjeljnoj misi i svagdanjim misama, a voditeljica zbora je gđa Vita Bulat. Dječji zbor koji pjeva dječju nedjeljnu misu u 8,30 pod vodstvom profesorice glazbe gđe Vjere Kurtović te orguljsku pratnju Luke Jerkovića.

Zbor 7. i 8..razreda te prvog i drugog razreda srednje škole pjeva večernju nedjeljnu misu pod vodstvom prof. glazbe gđe Dubravke Matić i orguljsku pratnju Ive Mikić. Studentski zbor pjeva pod studentskom misom svake nedjelje u 11,30 sati pod vodstvom gđe Krunoslave Lukač, glazbenice i vjeroučiteljice, a za orguljama je g. Tomislav Peran, glazbenik i vjeroučitelj. Veliki konkatedralni zbor koji pjeva svečanu misu u 10 sati pod vodstvom s. Branke Čutura, glazbenice i vjeroučiteljice, i orguljaša g. Dalibora Ratića, također glazbenika.

Generalna voditeljica svih zborova je s. Branka Čutura. Njezina je uloga koordinirati rad svih zborova te pripremati zajedničko pjevanje svih zborova za veće svečanosti u župi. Župnik mons. Adam Bernatović zahvaljuje svim članovima zborova i njihovim voditeljima za sve vrijeme i sav trud kojeg su uložili da bi liturgija bila što svečanija te poziva i ostale vjernike župe da se priključe jednom od zborova i pridonesu boljem liturgijskom pjevanju.

Koncert retfalačkih župnih zborova

U retfalačkoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa tradicionalni godišnji, svečani koncert su održali župni zborovi uz ravnanje Evice Sočković, redovnice Družbe Sestre naše Gospe. Nakon večernje mise koju je predvodio župni vikar Ivan Stipić, repertoar duhovnih pjesama otvoren je skladbama „Daruj nam mir“ i „Dođite k meni umorni“ u izvedbi Dječjeg zbora, klavijatursku pratnju Ivone Kovač i violinistice Ane Rakitić. Zbor mladih otpjevao je pjesme „Tvoja za sva vremena“ i „Sveti plam“ uz svirku Monike Tomin na klavijaturama i Bernarde Berišić na gitari. Veliki župni zbor predstavio se publici pjesmama „Gospod Bog je pastir moj“ i „Ave Maria“ uz pratnju Ivane Muha na klavijaturama, a završnu skladbu „Molitva“ izveli su svi zborovi praćeni pljeskom publike na koru i u crkvi. Odlično uvježbanim pjevačicama i pjevačima za izvedeni repertoar, posebice Evici Sočković koja godinama vodi generacije župnih zborova, čestitao je župnik Pavo Vukovac, a slavlje je nastavljeno druženjem uz trpezu u župnom prostoru.

T. Benaković / N. Špoljarić