Jesenski susret bračnih parova Vinkovačkog dekanata

JARMINA (TU) – U četvrtak, 17. listopada Župa sv, Vendelina u Jarmini bila je domaćin jesenskog susreta bračnih parova Vinkovačkog dekanata, održanog na temu „Važnost prihvaćanja u bračnom životu“. Susretu se odazvalo 50-ak sudionika iz župa Vinkovačkog dekanata (Župa sv. Vendelina Jarmina, Župa Rođenja sv. Ivana Krstitelja Ivankovo, Župa Kraljice sv. Krunice Vođinci, Župa sv. Roka Rokovci/Andrijaševci, Župa sv. Klare Stari Mikanovci te vinkovačke župe: Bezgrešnog Srca Marijina, Srca Isusova,  Sv. Vinka Palottija, Sv. Euzebija i Poliona, Svetih Ćirila i Metoda te Blaženog Alojzija Stepinca).

Susret bračnih parova započeo je molitvom krunice u 17 sati. Potom je uslijedila sv. Misa u 17.30 sati, koju je predvodio župnik iz Vođinaca, ujedno i voditelj dekanatskih susreta bračnih parova, vlč. Ante Šiško, a koncelebrirao domaći župnik vlč. Ivan Bešlić uz vlč. Petra Maskaljevića i fra Matiju Antuna Mandića. Na misi je sudjelovalo mnoštvo vjernika jer je to ujedno bila i prva večer trodnevne duhovne priprave za proslavu crkvenog goda u Jarmini.

Po završetku misnog slavlja slijedilo je euharistijsko klanjanje koje je uz animaciju župnog zbora predvodio vlč. Šiško. Nakon blagoslova s Presvetim Oltarskim Sakramentom uslijedio je radni dio susreta, gdje su sudionici susreta bili podijeljeni u skupine. Kroz  radionice i razgovor promišljali su o vrijednostima koje su važne za njihov brak te kako se nose s očekivanjima od bračnog odnosa kada se ona ne ispune i kada dođe do neslaganja. Naglasak je bio na ohrabrivanju bračnih parova u življenju bračno-obiteljskih vrednota kroz kultiviranje kulture praštanja i prihvaćanja u različitosti. Bračni parovi su kroz međusobni razgovor istaknuli važnost kvalitetne komunikacije u braku i obitelji te vjeru i molitvu kao poticaj i nužnost dobre komunikacije.

Nakon iznošenja zajedničkog razmišljanja rada u skupinama susret je okončan druženjem uz tjelesnu okrjepu koju su velikodušno pripremili župljani iz Jarmine predvođeni svojim župnikom. Silvija Faletar