Srebrni svećenički jubilej vlč. Vladimira Delića

ANDRIJAŠEVCI (TU) – U nedjelju 4. listopada 2015. u župnoj crkvi sv. Andrije apostola u Andrijaševcima proslavljen je srebrni svećenički jubilej vlč. Vladimira Delića, koji je za svećenika zaređen 29. lipnja 1990. u Đakovu. Na istom mjestu gdje je pod geslom „Gospodin je moja snaga i pjesma“ 8. srpnja 1990. slavio mladu misu, vlč. Delić je pred mnoštvom okupljenih vjernika, kako domaćih, tako i onih iz župa u kojima je prije djelovao, proslavio svoj srebrni jubilej u zajedništvu s braćom svećenicima: mons. Ivanom Ćurićem, vlč. Sinišom Paušićem, vlč. Robertom Farkašem, vlč. Branimirom Mađarcem, vlč. Ivicom Tušekom, vlč. Matom Kneževićem, vlč. Ladislavom Dortom te vlč. Matom Špoljarem.

Domaći župnik vlč. Paušić pozdravio je svečara, zahvalu uputivši prvo Bogu za dar života i svećeništva i 25 godina svećeničkog služenja te vlč. Deliću za sav nesebični rad, žrtvu i odricanje, svaku prikazanu misu, molitvu, razgovor i stisak ruke, za spašavanje besmrtnih duša, što je najveća apostolska zadaća. Vlč. Delić zahvalio je na pozdravnim riječima te se prisjetio svoje mladosti kada je promišljao o svećeničkom zvanju.

U prigodnoj homiliji župnik Paušić govorio je o životu svećenika. „Vlč. Vladimir je u svojih 25 godina svećeništva prošao svašta. Zaređen je u ratnim vremenima. Koliko je tu bilo patnje i trpljenja, pa i one samoće kad je kao Isus u Getsemanskom vrtu rekao neka ga mimoiđe taj kalež.“ Osvrnuo se na uvodni govor vlč. Delića kada se pitao: Zašto baš ja Gospodine, pošalji nekog drugog! i rekao kako nema svećenika koji se nije to isto pitao, ali da se Bog želi proslaviti u njihovoj ograničenosti i krhkosti. Zahvaljujući Bogu za dar svećeničkog života i služenja, župnik je naglasio: „Hvala ti Isuse što si nam samog sebe ostavio u svećeniku, jer po svećenicima vjera raste i pada. Nije se lako oduprijeti zamkama svijeta i zamkama zloga, ali ako u vama vjernicima budemo imali prave prijatelje i braću koja nas gledaju očima vjere, naše će služenje biti lakše.“

Na kraju je svečaru poželio krepkost, zdravlje i dug život da još dugo godina služi Kristovoj Crkvi i hrvatskom narodu, te da bude neumoran i neustrašiv navjestitelj Evanđelja.
Liturgijsko slavlje svojim pjevanjem je uveličao mješoviti zbor župe Rokovci-Andrijaševci, te članovi domaćeg KUD-a „Slavko Janković“. Nakon misnog slavlja crkveno dvorište je ispunilo veliko šokačko kolo u živopisnim narodnim nošnjama uz zvuke tamburice i pjesme. Ankica Čubela