Molitveno-pjesnička zbirka „Sretna Hrvatska“

OSIJEK (TU) – U Osijeku je u povodu proslave crkvenoga goda Župe Uzvišenja sv. Križa i Dana GČ „Retfala“ 15. rujna predstavljena knjiga „Sretna Hrvatska“, molitveno-pjesnička zbirka. Svečanost je u dvorani GČ „Retfala“ pozdravio retfalački vijećnik Stjepan Ribić, ističući kako „u suvremenom svijetu gdje se prave vrijednosti gube, ova knjiga otkriva da ima ljudi koji vjeruju u snagu molitve i pomaže posvijestiti koliko je sretan čovjek jer ima ruke, oči i može se radovati malim stvarima što jesu izvor života, sreće i ljubavi“. U programu, uz vodstvo Sande Mršić, dopredsjednice udruge „Emanuel“, sviranjem na gitari i pjevanjem duhovnih i domoljubnih skladba poznatih autora uveličao je Predrag Matijanić. Riječ je o drugoj knjizi koju istim slavljeničkim povodom objavljuje Udruga za očuvanje i širenje vrednota „Emanuel“ uz potporu Grada Osijeka i sunakladništvo osječkog Studija HS internet.

Naime, nakon što je u rujnu 2014. godine objavljena knjiga Božice Sukić „Vrijeme je za ljubav“, ista autorica i urednica najnovijega izdanja sabire neobjavljene stihove duhovne, domoljubne i zavičajne tematike pjesnika različitih generacija (Stjepan Šmit, Franjo Kopecki, Stjepan Kokić, Ivan Benak, Mila Sudarević, Franjo Halusek, Silva Filipović, Inga Aladrović, Nevenka Špoljarić, Vlado Štrekelj, Sanela Mlinarić, Emanuel i Božica Sukić, Zdravko Živković i Marija Uzun), svrstavajući ih u dio zbirke „Sretna Hrvatska“.

U prvomu dijelu molitvenika „Sklopimo ruke“ nalaze se duhovne pjesme i molitve koje je sastavila obitelj Sukić – Božica, Tea i Đurika te Mila Sudarević. Franjo Halusek i Đurika Sukić obogatili su knjigu fotografijama. N. Špoljarić