Blagoslov prvašića u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Prvašići Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu svojom su prisutnošću na poseban način uveličali podnevnu misu u nedjelju, 13. rujna. Sa svojim novim školskim torbama i ponekom knjigom i bilježnicom, u pratnji roditelja braće, braće i sestara te djedova i baka pristizali su već prije mise u Ketehetski centar gdje su ih srdačno dočekivale i u prve redove smještala sestre uršulinke.

Nakon molitve zaziva Duha Svetoga misno slavlje predvodio je domaći župnik Ivan Lenić. Posvjestivši im snagu blagoslova, zamolio je roditelje da pod vodstvom Duha Svetoga svoje poslanje ispunjavaju mudro, strpljivo, brižno i s ljubavlju. Osvrćući se na Evanđelje, podsjetio je da naša kršćanska vjera od nas traži da budemo ne tek svjedoci riječima, nego konkretnim djelima ljubavi, kako bi malenima otkrivali Božju ljubav. Prvoškolce je pozvao da budu radosni i hrabri na novom početku svoga života, da slušaju svoje roditelje, učitelje i  vjeroučitelje, koji im žele dobro. „Ovim svojim dolaskom u crkvu vi svjedočote da ste učenici u još jednoj školi – Isusovoj školi, školi dobroga Oca nebeskog, gdje se također uči za život, prima za život“, naglasio je župnik Lenić pozvavši ih da redovitije dolaze na nedjeljne i blagdanske mise, a roditelje da mole za svoju djecu.

Blagoslovljenom vodom poškropio je potom župnik Lenić prvašiće i njihove torbe. Na kraju mise svećenici su blagoslovili svako dijete i darivali im medaljice s likom Gospe Brze Pomoći i sličicu s njezinom zagovornom molitvom.  B. Lukačević