Zlatni jubilej bračnog para Kljaić

SLAVONSKI BROD (TU) – U tijeku euharistijskog slavlja, koje ju u župi Krista Kralja u Brodskom Varošu u Slavonskom Brodu predvodio novi župnik Davorin Anđić, bračni par Drago i Ivka Kljaić obnovili su 22. kolovoza svoja ženidbena obećanja i zahvalili Gospodinu za primljene darove u svojih 50 godina bračnog zajedništva.

Osvrćući se na pročitano Evanđelje župnik Anđić pojasnio je kako kao što je sol za hranu, svjetlo za nas ljude, tako je za brak ljubav. „Čovjek koji ljubi sve pobjeđuje. I vas ste dvoje ovom zemljom koračali pronoseći radosnu vijest vaše ljubavi. Uvjeren sam da ste sva djela činili iz ljubavi, jer da je suprotno od toga, vi večeras ne biste bili ovdje zajedno s vašim najmilijima. Neka primjer vašeg zajedništva, dobrote i ljubavi bude svima nama poticaj da činimo dobra djela, da budemo svjetlost ovdje na svijetu, sol ljudima, da budemo radosni“, poručio je župnik Amđić.

Drago je rođen 1944., a Ivka 1947 godine. U kršćanskom braku sklopljenom 1965. u Novom Selu u Bosanskoj Posavini odgojili su troje djece, Slavka, Damira i Ružicu, koji su im podarili devetero unučadi. U Novom Selu živjeli su do 1985., kada su odselili u Bosanski Brod. I dok je Ivka kao domaćica bila s djecom, suprug Darko radio je u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu. Padom Bosanske posavine poput tisuće Posavljaka u izbjeglištvu su tek s vrećicom u ruci došli u Brodski Varoš. Tu su sagradili obiteljsku kuću u kojoj do danas žive. „Razumijevanje, poštivanje, dogovor, važno je za skladan brak. Vjera mi je u životu puno pomogla, napose kada su djeca otišla svojim putem. Puno sam molila i Boga i dragu Gospu čiju sam pomoć stalno osjećala“, svjedoči Ivka dok Drago ističe kako mu je 50 godina zajedničkog života prošlo tako brzo. Sretni su jer su im djeca zdrava, imaju svoje obitelji, svoj dom. „Slogom i ljubavlju sve je moguće“, tvrdi Drago. B. Lukačević