Duhovna obnova članova HZBS

OSIJEK (TU) – Bračni parovi iz Slavonskih zajednica Bračnih susreta okupili su se u subotu 1. prosinca 2018. godine u osječkom Vikarijatu na Adventskoj duhovnoj obnovi. Pokrajina Slavonija Hrvatske zajednice bračnih susreta obuhvaća sedam lokalnih zajednica: Đakovačku, Osječku, Požešku, Slavonskobrodsku, Županjsku, Virovitičku i Otok. Adventska je duhovna obnova bila prigoda za duhovni rast u milosnom razdoblju došašća i za pripravu za rođenje Gospodinovo.

Obnovu Zajednice otvorili su Regionalni voditeljski tim Inge i Željko Bilić uvodnim dijalozima, a središnji dio, nagovor i razmatranje na temu „Istina – put k slobodi“ dao je vlč. Ivica Martić, duhovnik osječkog i pokrajinskog voditeljskog tima. Svojim nagovorom potaknuo je na budno iščekivanje Gospodinovog dolaska rođenjem, ali i na koncu vremena kao i na otvorenost Njegovom svakodnevnom dolasku u naše živote, brak i obitelj. Približavanjem Bogu ujedno ćemo biti bliži i jedni drugima, odnosno, kako je vlč. Ivica istaknuo „Bog nas je stvorio nesavršenima zato da trebamo jedni druge“ navodeći riječi Katarine Sijenske.

Nadahnuti nagovor i duhovnu okrjepu zaključila je Sveta misa u crkvi svetog Roka za okupljene parove te potom druženje uz osvježenje u prostorima Vikarijata. Inge i Željko Bilić