Valpovčani pješke hodočastili u Aljmaš

VALPOVO (TU) – Dvadesetak hodočasnika Župe Valpovo krenulo je u srijedu 24. lipnja u Aljmaš, Gospi od utočišta, na put dug 45 km. Već četvrtu godinu za redom župljani ovim hodočašćem žele u molitvi i pjesmi donijeti Majci Mariji sve svoje potrebe i zahvale za njezinu brigu i zagovor. Hodočasnike je vodio župni vikar župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu, vlč. Davor Tomić, a pridružili su im se i mladi iz Narda i Šaga. Volonteri su na dvije postaje donijeli okrepu koju su pripremili i donirali župljani, koji su se na taj način željeli uključiti i podržati ovo hvalevrijedno događanje. 

U jutarnjim satima hodočasnici su stigli na odredište i u 9 sati slavili svetu misu, kojoj su se pridružili i članovi obitelji hodočasnika. Vlč. Davor Tomić u homiliji je među ostalim istaknuo važnost obitelji: “Majka nas uči da se oslanjamo na obitelj. To je ljepota za koju vrijedi živjeti. Majka nam pokazuje da svako naše dobro djelo bude nagrađeno. Marija je izabrana, iako se nije isticala. I mi želimo vršiti Božju Volju. Dopustimo da ona vlada našim srcem i u našem životu. Budimo obitelj okupljena oko Majke i našeg Gospodina…”

Nakon misnog slavlja susret je završio novom okrepom koju su donijeli volonteri te su se hodočasnici vratili svojim domovima. Sanja Orlić