Održana sjednica Uredničkog vijeća i Tajništva Vjesnika

OSIJEK (TU) – Godišnja sjednica Uredničkog vijeća i Tajništva Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije pod predsjedanjem glavnog i odgovornog urednika, dr. Borisa Vulića, održana je 16. svibnja u Vikarijatu Osijek. Nakon molitve za pokojnog člana Uredničkog vijeća, mr. Marka Tomića, uslijedio je osvrt na zapisnik s prethodne sjednice.

 

 Administrator Vjesnika, vlč. Stjepan Maroslavac, iznio je izvještaj o nakladi i financijskom poslovanju. Posebno je istaknuto kako je Vjesnik tijekom 2014. i 2015. godine ostvario 94 nove pretplate, a zamijećena je i tendencija pretplata župnih suradnika. Urednik Vulić iznio je osvrt na Vjesnik u 2014. godini navodeći kako godište sadrži 1332 stranice, a samo u tematskom dijelu časopisa objavljen je 51 autorski prilog kao rezultat suradnje s 47 autora. Istaknuta je i izvrsna suradnja s Ordinarijatom, Ekonomatom, Tiskovnim uredom te tiskarom i lektoricom Vjesnika. Urednik smatra kako se još može poraditi na suradnji sa svećenicima i vjeroučiteljima te je izrazio želju „da i oni Vjesnik nastoje doživjeti više svojim“ te budu još spremniji i odvažniji dati svoj doprinos putem članaka i kolumni.

Prisutni članovi Uredničkog vijeća iznijeli su prijedloge tema za 2016. godinu te prenijeli pozitivne odjeke na kvalitetu priloga, a napose na priloge liturgijske i homiletske građe, kao i rubriku Zajedništvo vjere, koja i župljane župa koje gostuju u rubrici privuče čitanju Vjesnika. M. Kuveždanin