Hodočašće Otočkog dekanata Gospi Lučičkoj

OTOK (TU) – Vjernici Otočkog dekanata pošli su 7. rujna, uoči blagdana Male Gospe, na hodočašće Majci Božjoj Lučičkoj. Ovo je već peto organizirano hodočašće koje je inicirao dekan Otočkog dekanata preč. Antun Knežević i pokazalo se da je s oduševljenjem prihvaćeno.

Kako su ove godine organizirano stigli i hodočasnici iz drugih dekanata, svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Dejan Bubalo, župnik Župe Tordinci, a koncelebrirali su, uz domaćeg župnika i upravitelja svetišta vlč. Ivicu Tušeka, otočki župnik i dekan preč. Antun Knežević, vlč. Mato Špoljar, župnik Župe Stari Jankovci te vlč. Branimir Mađarac, župnik Župe Nijemci. Nekoliko svećenika je ispovijedalo i tijekom svete mise.

Misnom slavlju u 19 sati prethodila je marijanska pobožnost. Nakon toga upravitelj svetišta vlč. Ivica Tušek zahvalio je svećenicima i hodočasnicima što su se odazvali u ovolikom broju. U homiliji je vlč. Bubalo, potaknut čudesnim rođenjem Majke Božje, govorio o nekim drugim rođenjima, koja su dokaz veličine Božjih odluka. Govoreći o rođenju Blažene Djevice Marije i njezinog sina Isusa Krista, vlč. Bubalo je među ostalim naglasio: „To su najčudesnija i najznačajnija rođenja. Joakim i Ana mole Boga da im podari dijete, a oni će prihvatiti svaki dar Božji. Iako rođenje djevojčice tada nije bilo baš za slavlje, Joakim i Ana su sretni roditelji. Dobili su djevojčicu Mariju koja će postati Božja odabranica, roditi našeg Spasitelja i biti naša zagovornica na nebu. Ona je Majka koja nam pomaže u svakoj nevolji i potrebi. Neka nam draga Mala Gospa podari barem mali dio svojega milosrđa!“

Misno slavlje završilo je procesijom sa svijećama oko svetišta. Mira Bošnjaković