Humanitarni koncert u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC (TU) – Župa sv. Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca i Lions club “Mihael” Donji Miholjac organizirali su 9. travnja 2015. u dvorcu Mailath humanitarni koncert i aukciju slika sa svrhom prikupljanja pomoći u izgradnji Župnog pastoralnog centra u D. Miholjcu.

U ime Lions cluba „Mihael“ koncert je otvorila gđa Darija Kovačević i objasnila svrhu ovoga događaja. Pozdravila je donjomiholjačkog župnika vlč. Josipa Antolovića i župnog vikara vlč. Tomislava Benakovića te gradonačelnika Zorana Kovača, koji je već u više navrata u ime Grada pomogao izgradnju Pastoralnog centra, a obećao je i u ime ovoga koncerta donirati Župi određena sredstava. Gđa Kovačević je potom pozdravila ugledne umjetnike; na klaviru Renatu Karša, mr. art. i Ivana Karša, univ. spec. muz, koji su u klavirskom duetu izveli 45-minutni program sljedećeg sadržaja: J. Brahms, Varijacije na Schumannovu temu, op. 23, C. Saint-Saens, Duettino, op.11, F. Mendelsson-Bartholdy, Andante et Allegro Brilliant, op. 92 i Ravelovu Pavanu za preminulu princezu.

Oni koji su nazočili koncertu uživali su u spoju ambijenta i majstorske izvedbe ovo dvoje umjetnika koji su odabirom programa spojili vrijeme nastanka kompozicija s ambijentom u kojemu su održali koncert.

Nakon kratke stanke održana je aukcija slika među kojima su prednjačile one Ivana Rabuzina i Marka Matijevića, a svoj doprinos ponudila je i domaća slikarica Zlatica Mežnarić s nekoliko svojih djela. Na kraju se župnik Antolović zahvalio i objavio da je aukcija bila uspješna jer su sve izložene slike uglavnom uspješno prodane. Sonja Devčić