Biblijska tribina: „Žedan sam! (Iv 19,28)“

OSIJEK (TU) – Biblijska tribina pod vodstvom s. Silvane Fužinato na temu „Žedan sam! (Iv 19,28)“ u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.”, održana je 7. svibnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek. Redovite sudionike tribina, kao i one nove, srdačno je pozdravio predstojnik Instituta, mons. dr. Vladimir Dugalić, a potom je uslijedilo izlaganje na navedenu temu.

„Stigli smo do vrhunca, do najvažnijeg trenutka Božjeg dijaloga s čovjekom i do punine njegova odnosa. Riječ je o Isusovoj smrti na križu u kojoj susrećemo Isusov posljednji vapaj upućen čovjeku „Žedan sam“, kojim ga još jednom poziva na ulazak u osoban odnos s Njim; u kojemu će mu darovati svoj vlastiti život kao najveći znak svoje ljubavi prema svijetu i čovjeku – preobražavajući smrt u životu, patnju u radost i završetak u početak te otkrivajući ujedno i smisao njegova osobnog života“, rekla je uvodeći u izlaganje dr. s. S. Fužinato.

U nastavku s. Silvana pojasnila je razliku između Ivanova izvještaja o Isusovoj smrti i izvještaja sinoptika te naglasila da je kod evanđelista Ivana „ključ za razumijevanje Isusove smrti u iskustvu žene koja rađa“. Razložila je zatim smrt Rahele u Knjizi Postanka naglašavajući da je njezina smrt pri porodu Benjamina – simbol Isusove smrti na križu kao dara ljubavi.

Posljednja biblijska tribina u drugom ciklusu održavanja bit će u ponedjeljak, 4. lipnja na temu „Koga tražiš? (Iv 20,15)“ s početkom u 19:30 sati. M. Kuveždanin