Susret odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost Velikokopaničkog dekanata

DONJI ANDRIJEVCI (TU) – U subotu 7. ožujka 2015. u župnoj crkvi svetog Andrije u Donjim Andrijevcima održan je susret svećenika i članova Odbora župnih pastoralnih vijeća za karitativnu djelatnost župa Velikokopaničkog dekanata: Velike Kopanice s filijalama Beravci, Kupina, Divoševci i Mala Kopanica; Donjih Andrijevaca, Starih Perkovaca, Starog Topolja, Vrpolja, Strizivojne, Gundinaca, Babine Grede, Kruševice i Sikirevaca.

Zajedno s predstavnicima svojih župa, susretu su nazočili i župnici navedenih župa: preč. Nikica Mihaljević, župnik iz Donjih Andrijevaca i dekan Velikokopaničkog dekanata, vlč. Marko Gačarić, župnik iz Velike Kopanice, vlč. Andrija Križanović, župnik iz Strizivojne, vlč. Ivica Križanović, župnik iz Vrpolja, vlč. Joso Perak, župnik iz Gundinaca, vlč. Ivo Tunjić, župnik iz Babine Grede, vlč. Mirko Jokić, župnik iz Kruševice te vlč. Stjepan Šumanovac, župnik iz Sikirevaca.

Na susretu je bilo riječi o karitativnoj djelatnosti u župama. Nakon molitve i uvodnog pozdrava dekana Mihaljevića, vlč. Marko Gačarić održao je prigodno izlaganje na temu “Narav, svrha, struktura, zadaće i djelovanje Odbora Župnog pastoralnog vijeća za karitativnu djelatnost”. Istaknuo je kako u ovim ekonomski teškim i kriznim vremenima posebnu pažnju i osjetljivost treba imati za najugroženije i najpotrebitije članove naših župnih zajednica. Svrha, zadaća i djelovanje Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost u župama je da prema mogućnostima svoje župe, a i šire sredine, organiziraju razne akcije pomoći za najpotrebitije te da – prema riječima pape Franje – uvijek moramo željeti, tražiti i imati na srcu dobro drugih, čulo se na susretu koji je nastavljen prigodnom raspravom. Janja Raguž