Seminar za voditelje i članove biblijskih skupina

ĐAKOVO (TU) – Pod naslovom Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti (Mt 6,4) u subotu, 7. ožujka 2015. u prostorijama KBF-a u Đakovu održan je seminar za voditelje i članove biblijskih skupina. Seminar je započeo zajedničkom molitvom koju je predvodio vlč. Ivan Benaković, a nakon toga uslijedio je pozdrav i uvod povjerenika za biblijski pastoral, vlč. Krešimira Bulata.

Uslijedilo je predavanje s. Monike Hančić na temu Post u Bibliji, u kojemu je naglasila povezanost posta i molitve koja je očita u Bibliji. Također je prikazala u kojim situacijama, i zbog čega, posti čovjek vjernik u Starom zavjetu. U Novom zavjetu, vjerniku je uzor posta Isus Krist koji je i sam postio.

Nakon izlaganja s. Monike uslijedile su dvije radionice koje su osmislili i održali članovi Povjerenstva za biblijski pastoral: Davor Šamadan, Vlatko Glavaš i vlč. Krešimir Bulat. Jedna radionica bila je pod nazivom Djela milosrđa, a druga Post, molitva i milostinja. Nakon dovršenog rada u jednoj radionici, sudionici su prešli u drugu, tako da su svi prošli obje radionice. Sudionici su se potom ponovno okupili u dvorani iznoseći svoj osvrt na seminar, prijedloge, pitanja i sugestije. Na kraju je sve sudionike seminara, uime nadbiskupa mons. Đure Hranića i u svoje osobno, pozdravio i zahvalio im na sudjelovanju mons. Ivan Ćurić, generalni vikar. Seminar je završio zajedničkom molitvom. A. Banović