„Snaga mišljenja“ tema susreta „Mir u Bogu“

Važnost i značaj pozitivnoga, afirmativnog mišljenja i stavova s dubokom vjerom u snagu i ljubav Božju, može se razaznati i iz pisane Riječi Božje, naglašeno je u prepunoj dvorani „Florentini“, uz Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, 7. veljače tijekom mjesečnog susreta „Mir u Bogu“. Ovi susreti pod duhovno psihološkim vidom susljedno obrađuju teme o osobnosti, a ovaj puta o temi „Snaga mišljenja“ govorile su s. Rastislava Ralbovski i s. Jacinta Mandura.

Uz neizostavnu molitvu te pjesmu Hvala redovnika, ugodno i uz Božju pomoć sudonici su krenuli u rad i druženje. Prezentacija Misli pune sunca osvijestila je kako realnost, stanje i svakodnevica ovise ponajviše o tome kakve imamo misli te da sunčane misli osvjetljuju cijeli život. Tijekom predavanja pojašnjeno je da pozitivne misli kreiraju karakter, djela i život te je istaknuto: „Pazi što misliš, jer misli postaju riječi. Pazi što govoriš, jer riječi postaju djela. Pazi što radiš, jer djela postaju navike. Pazi na navike, jer one određuju narav. Pazi svoju narav, jer ona ti postaje sudbina. Postajemo ono što mislimo.“ Uslijedila je pjesma s gestama Veni Sancte Spiritus (Taize), a potom priča Moje misli nisu vaše misli. Naglašeno je kako vjernici često ono što u nekom trenutku smatraju kako nije pozitivno, s vremenom se može pokazati dobrim, baš onakvim kako treba biti.

Program je obuhvatio zajedničku molitvu i klanjanje, uz pjesmu zbora iz Starih Mikanovaca, a sudionici su istaknuli kao je susret odisao vedrinom i radošću te im je bilo lijepo upoznati nove i sresti već poznate prijatelje koji redovito pohađaju ove susrete, duhovne obnove, seminare i duhovne vježbe koje organizira Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa.

Neka nam ove misli obasjavaju životne situacije. Natalija Siladjev