Sjednica Povjerenstva za pastoral mladih

ĐAKOVO (TU) – Pod vodstvom povjerenika, vlč. Filipa Perkovića 31. siječnja u Nadbiskupskom domu u Đakovu održana je sjednica Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Nakon zajedničke molitve te osvrta na zapisnik s prethodne sjednice, razgovaralo se o predstojećim projektima: Križnom putu za mlade, Susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Vukovar 2017. godine, Formaciji za animatore i Katoličkoj malonogometnoj ligi.

X. križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će se 21. ožujka na relaciji Batina – Duboševica, a pod geslom „Žedan sam“ (Iv 19, 28). Mladi će prijeći 22 km, a sve ostale informacije župnici će dobiti iz Ureda za mlade. Susret za animatore redare na Križnom putu bit će 14. ožujka, o čemu će biti na vrijeme obaviješteni.

Povjerenik Perković iznio je poznate informacije o SHKM Vukovar 2017. Potom se nastavilo razmišljati o planu i programu susreta, što će se pomnije razrađivati na sljedećim sjednicama Ureda za mlade pri HBK. Margareta Gregić informirala je članove Povjerenstva o tijeku ovogodišnje formacije animatora. Istaknula je kako slijedi treći formativni susret za oko tridesetak mladih. Tvrtko Galić izvijestio je o stanju u KMNL-u, izražavajući žalost što i dalje nije u mogućnosti pokrenuti Ligu u Vukovaru i Baranji. M. Kuveždanin