Duhovna obnova u organizaciji Udruge Betlehem Osijek

OSIJEK (TU) – Udruga Betlehem Osijek 20. prosinca organizirala je duhovnu obnovu u Župi Mučenistva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku na temu “Evo službenice Gospodnje neka mi bude po riječi tvojoj”. Duhovni program predvodili su p. Arkadiusz Krasicki i p. Marek Szrejna.

 O. Szrejna u duhovnom nagovoru govorio je o liku sv. Josipa, njegovim nutarnjim dvojbama, ali i odgovaranju na Božji poziv. U liku Blažene Djevice Marije naglasak je stavio na poniznost i Marijinu šutnju, koja govori više od svake riječi, jer je Marija bila sva u predanju i vjeri u Gospodina.

O. Krasicki na misi i klanjanju istaknuo je kako je svaka trudnica kraljica i kako otvorenost obitelji za život rađa blagoslovom za sve njezine članove. Uslijedilo je i svjedočanstvo majke koja se odlučila za život, i koja je neko vrijeme boravila u kući za mame i bebe u Karlovcu, a koju je osnovao p. Marko Glogović, osnivač i voditelj udruge Betlehem i začetnik apostolata za život u Hrvatskoj.

Duhovnu obnovu animirali su mladi iz Duhos-a, a nazočilo je i nekoliko članica Udruge Betlehem Vinkovci. Katarina Pandžić