Nadbiskup Hranić u posjetu Domu za stare i nemoćne u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U petak 19. prosinca 2014. godine đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, zajedno s đakovačkim bogoslovima i duhovnikom Bogoslovnog sjemeništa Božom Radošem, pohodio je Dom za starije i nemoćne u Đakovu.

Na samom početku susreta, ravnateljica doma Branka Barna pozdravila je sve okupljene te izrazila srdačne riječi dobrodošlice i čestitku svima prisutnima, napose nadbiskupu Đuri koji tradicionalno s bogoslovima dolazi u pohod starijima i nemoćnim u njihov dom. Tako je nadbiskup pozdravljajući sve okupljene djelatnike i korisnike Doma naglasio da se u ovim posebnim danima iščekivanja rođenja Kristova osjeti drugačije ozračje u kojem udišemo klimu ljubavi koju nam je Bog očitovao u svome utjelovljenome Sinu Isusu Krist, koji je sebe ponizio da bi se spustio na našu razinu i da bi se sjedinio s nama.

„Slika Krista primjer je u koga se trebamo ugledati da bi se ostvarili i obogatili u svakom susretu s njime. Bog je postao čovjekom, prihvatio je trpljenje i bol da bi bio blizak čovjeku. Svojim utjelovljenjem potvrđuje dostojanstvo svake ljudske osobe, pa i onog nemoćnog, od začeća pa do naravne smrti“, rekao je nadbiskup. U tom duhu pozvao je sve korisnike da se sjedinjuju s Kristom kako u sakramentu pomirenja, tako i u nedjeljnom euharistijskom slavlju kako bi još više prihvaćali jedni druge u ostvarenju još boljih međusobnih odnosa. Na kraju je svima čestitao Božić i poželio svaki Božji blagoslov u novoj 2015. godini, da se sjedinjeni s Kristom vesele susretu jedni drugima, napose malom Betlehemskom djetetu koji je za nas rođen.

Poslije zajedničke čestitke, nadbiskup je pohodio svakog korisnika, posebice one u stacionaru, a bogoslovi su pjevali božićne pjesme i pritom podijelili poklon kao znak pažnje i brige za stare i nemoćne. Luka Ivković