Vjerske radionice za djecu predškolske dobi

SELCI ĐAKOVAČKI (TU) – Dolaskom dr. Stanislava Šote na službu župnika u Selcima Đakovačkim, u rujnu ove godine u pastoralnom centru istoimene župe započele su redovite tjedne vjerske radionice (kateheze) za djecu predškolske dobi, od treće do šeste godine života.

Radionice (kateheze) vode, animiraju i osmišljavaju članice Župnog pastoralnog vijeća – diplomirani odgojitelji djece predškolske dobi Marija Brataljenović i Katarina Mlinarević. Zbog velikog interesa djeca su podijeljena u dvije skupine, tako da se za djecu treće i četvrte godine vjerske radionice održavaju utorkom, a srijedom za djecu pete i šeste godine.

Kako bi se djeca polagano uvodila u redoviti vjerski život i stjecala prva pozitivna iskustva u crkvi i liturgijskom prostoru, svake posljednje nedjelje u mjesecu, neposredno pred misu, predstavljaju cijeloj župnoj zajednici svoj rad. Župnu zajednicu obogate kratkim programom kroz pjesme, igrokaze, kratke tematske programe. Redovito na vjerske radionice dolazi četrdeset i troje djece. Ana-Marija Ljubej