Proslava sv. Nikole u Zemunu

ZEMUN (TU) – U subotu, 6. prosinca na blagdan sv. Nikole tridesetak djece u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitelja u Zemunu razveselio je posjet ovoga sveca, poznatoga po darivanju djece. Ovi mališani tijekom cijele godine svakog su mjeseca rado i redovito dolazili na radionice koje za njih organizira grupa mladih.

Kreativnim radom nastojali su svoje od Boga primljene sposobnosti i darove – vrijeme, smisao za lijepo i dobro, znanje, maštu i kreativnost u zajedničkom druženju podijeliti jedni s drugima i tako jedni druge obogatiti, učiti se nesebičnom darivanju, zajedničkom suživotu i međusobnom uvažavanju. Premda su različita uzrasta djeca zajednički napreduju, a radost pri svakom susretu poticaj je na novo druženje.

Pri pohodu sv. Nikole djeca su pripremila vrlo zanimljiv program, a sudjelovali su i njihovi roditelji, bake i djedovi bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ove mjesečne susrete. Zato su svi od sv. Nikole dobili pohvalu, a djeca i prigodne darove. Na odlasku svojim kućama puni lijepih dojmova svi su s nestrpljenjem iščekivali sljedeću radionicu. Marija Galun