Igraonica i kreativna radionica u Župi sv. Josipa radnika

SLAVONSKI BROD (TU) – Djeca i mladi Župe sv. Josipa radnika u Slavonskom Brodu od sv. Nikole dobili su ove godine posebno vrijedan dar – pravu igraonicu. Promišljajući kako da djecu privuče u crkvu domaći župnik Mato Matasović nabavio je nekoliko zanimljivih igara za njih i smjestio ih u jednu prostoriju u sklopu crkve, koju je u subotu 6. prosinca i svečano blagoslovio.

 „U našoj se crkvi djeca od sada mogu i igrati“, rekli su radosno neki od župljana koji su svoju djecu već prvoga dana doveli te ih je bilo dvadesetak. U istoj prostoriji već mjesec dana djeluje i kreativna radionica, koju vodi s. Ksenija redovnica Služavki Kristovih, koje djeluju u toj župi. Nakon blagoslova djeca su uz uobičajene darove, slatkiše i voće na dar dobila i vrlo zanimljiv suvremeni igrokaz o sv. Nikoli. Pripremili su to za njih članovi zajednice „Apostoli ljubavi“. Uz lik sv. Nikole bio je tu i krampus kao i likovi Crvenkapice, Pipi Duge Čarape, Popaja i Pinokija.  

„Igraonicu smo pokrenuli jer želimo da nam se djeca odgajaju u zajedništvu Crkve, a ne samo da svoje slobodno vrijeme provode uz televizori i internet. Kreativnu radionicu pokrenuli smo jer želimo pokazati da se iz onih mali, neznatnih sitnica, koje su ljudi odbacili kao nepotrebno, može napraviti puno toga lijepog i korisnog, a još važnije je i to da se oni druže, pokažu svoju kreativnost. Raduje me što već mjesec dana dolazi lijepi broj vjernika, a nerijetko i cijele obitelji“, rekao je župnik Matasović.

Ideja kreativne radionice potekla je od zauzete župljanke Ružice Kavali, kada je uočila kreativnost s. Ksenije i zamolila da to svoje znanje prenese na ostale. Sve što će izrađivati u kreativnoj radionici župljani namjeravaju po simboličnim cijenama prodavati, a prilog je namijenjenim najpotrebnijima u njihovoj župi. Svi koji žele mogu se svake subote od 11 do 12 sati priključiti u kreativnu radionicu, a igraonica za djecu otvorena je od 15 do 16 sati. B. Lukačević