Regionalni susret osoba s invaliditetom održan u Cerni

CERNA (TU) – Župa sv. Mihaela arkanđela u Cerni bila je domaćin susreta osoba s invaliditetom županjske regije koji je u subotu, 5. listopada 2024., okupio stotinjak sudionika kao i veći broj domaćih župljana. Misno slavlje predslavio je Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelkji, a koncelebrirali su Robert Jugović, župnik Župe Mučeništva sc. Ivana Krstitelja u Županji i domaći župnik Damir Stanić. Članovi zajednice Vjera i svjetlo iz Županje sudjelovali su oživljavanjem evanđelja i animiranjem pjevanja. Na misi su sudjelovali i domaći prvopričesnici i krizmanici, te župni suradnici i drugi župljani ceranske župe.

Nakon misnoga slavlja susret je nastavljen kulturno-zabavnim programom u župnoj dvorani. Pjesmom, igrom i plesom predstavila su se djeca domaćeg KUD-a “Tomislav” iz Cerne odjevena u narodne nošnje, a animiranje pjesama znakovima i gestama predvodili su članovi zajednica Vjera i svjetlo.

U isto vrijeme u župnoj crkvi župnik Jugović održao je duhovni nagovor i susret za roditelje i članove obitelji djece s invaliditetom. Završni dio susreta bila je okrepa i druženje uz peciva, kolače, voće i sokove koje su pripremili i poslužili domaćini. Župa Cerna