U Đakovu započeo susret odgojitelja bogoslovnih sjemeništa

ĐAKOVO (TU) – U Auli Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, u ponedjeljak, 16. rujna 2024. započeo je susret odgojitelja bogoslovnih sjemeništa. Ljudska dimenzija sjemenišne formacije tema je trodnevnog susreta kojemu je inicijator Vijeće HBK za sjemeništa i duhovna zvanja.

Nakon molitve okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja mons. Ivan Ćurić, đakovačko-osječki pomoćni biskup. Pozdravni govor i dobrodošlicu okupljenima uputio je i rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu dr. Stjepan Radić.

Nakon svog obraćanja pozvao je rektora ili  predstavnika svakog pojednog sjemeništa u RH i BiH iz: Zagreba, Rijeke, Pule, Splita, Sarajeva i Đakova na kratko predstavljanje.  

U dvorani Kuće susreta održano je tematsko izlaganje i rasprava koje je održala Maja Jakšić, dipl. catech., realitetni psihoterapeut univ. spec. kriznih situacija. Predavačicu je predstavio vicerektor đakovačke Bogoslovije dr. Davor Senjan, a zatim je uslijedilo izlaganje o temi Služenje – radost ili breme

U večernjim satima odgojitelji bogoslovnih sjemeništa susreli su se s đakovačko-osječkim nadbiskupom metropolitom u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Susert završava u srijedu, 18. rujna.