Pohod beninskog biskupa Aristide Gonsallo Župi Gospe Brze Pomoći

SLAVONSKI BROD  (TU) – Na svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna 2024. u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu svečano misno slavlje u 11 sati na francuskom jeziku predslavio je mons. Aristide Gonsallo, biskup biskupije Porto Novo u Beninu. U koncelebraciji su uz biskupa Gonsalla bili đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić, domaći župnik Anđelko Cindori, Marko Obradović, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata. Posluživali su đakovački bogoslovi.

Homiliju je održao nadbiskup Hranić. Osvrnuo se na naviješteno evanđelje koje je ogvorilo o Isusovom rodoslovlju. Nadbiskup je naglasio, između ostalog, da je Božje odabranje povjeriti nam poslanje. Poslanje nisu samo svečeništvo i redovništvo nego i supružništvo i obiteljski život.

Posvijestio je vjernicima pravo svakog čovjeka na život od trenutka začeća. Na kraju je zamolio Božji blagoslov na sve trudnice, za one koji mole za dar roditeljstva, na sve buduće majke i očeve istaknuvši kako smo svi suradnici Boga Stvoritelja i pozvani smo mijenjati lice ove zemlje po Kristu.

Sestra Ljiljana Radošević, uršulinka pozdravila je oca biskupa Gonsalla na francuskom jeziku te je domaći župnik Anđelko Cindori biskupu uručio sliku Gospe Brze Pomoći, buket cvijeća te slavonski kulen u znak dobrodošlice i radosti zbog ovog zajedništva.

Nakon mise suradnici misijske skupine imali su susret s biskupima te su mons. Gonsallou uručili novčani dar u ime župne misijske skupine za potrebe biskupije u Porto Novom. Riječi dobrodošlice i zahvale međusobno su izmijenili uz prevođenje beninskog bogoslova. Susret je završen u radosti zajedništva uz nekoliko zajedničkih fotografija. Maja Sverić