Duhovna obnova za djevojke

PRIŽBA (TU) – U organizaciji sestara Družbe Kćeri Milosrđa, TSR provincija Krista Kralja organizirana je duhovna obnova za djevojke na Prižbi od 17. do 23. kolovoza 2024. Duhovnu obnovu vodila je s. Danijela Škoro, mjesna predstojnica te s. Zrinka Vuković koja je na službi u Valpovu. Misna slavlja uz nagovore predslavio je vlč. Mario Žigman, nadbiskupijski povjerenik za mlade, studentski kapelan u Osijeku te župnik Župe sv. Luke evanđelista u Josipovcu.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 14 djevojaka iz Valpova, Slavonskog Broda, Vukovara, Zagreba, Splita, Požege, Višnjevca i Josipovca. Tijekom duhovne obnove djevojke su imale priliku za duhovni razgovor te sakrament ispovijedi.

Svakoga dana osmišljeno je tematsko razmatranje, a sudionice su obrađivale žene iz Svetog pisma, njihove jače strane te borbe koje su imale ostvarujući svoje poslanje. Nakon razmatranja bila je prilika za osobno promišljanje te mogućnost za kupanje. Navečer bi sudjelovale na molitvi časoslova i krunice te na misi. Prije odlaska na spavanje bila je zajednička molitva.

Zadnjeg dana duhovne obnove djevojke su bile u “duhovnoj pustinji” – u tišini s Gospodinom, a kroz to vrijeme prolazile su kroz pet oaza: biblijsku oazu, oazu savjesti, oazu bl. Marije Petković, oazu prijateljstva i naposljetku Isusovu oazu.

Djevojke su tijekom tjedna  posjetile Svetište bl. Marije Petković u Blatu, Korčulu i Vela Luku. Uz duhovnu obnovu ovo je ujedno bila prilika za međusobno upoznavanje, izmjenu iskustva i svjedočanstva, radost međusobnog zajedništva i pogled usmjeren prema nebu i Onome koji otkriva smisao svih traganja.

„Bogu smo zahvalni za iskustvo radosti daleko od urbanih sredina, iskustvo zajedništva za razliku od prevladavajućeg individualizma, doživljaj predanja Gospodinu koji nas ohrabruje tiho šaptajući da smo ljubljena djeca Njegova srca“, poručile su sudionice.

Za okrjepu tijela pobrinuli su se s. Mirjam Gadža, provincijalna predstojnica, s. Paulina Mirošević te bračni par Ivanka i Ivica Vuković. s. Zrinka Vuković