Krštenje četvrtog i petog djeteta obitelji Baraban i trećeg djeteta obitelji Dučmelić

VOĐINCI (TU) – U župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima, u nedjelju, 18. kolovoza 2024. tijekom podnevnog misnoga slavlja, kršteni su Toma i Rita – četvrto i peto dijete obitelji Ivana i Anite Baraban. A u Krista je, tijekom svečanog misnog slavlja, ucijepljena i Tena, treće dijete obitelji Ive i Ane Dučmelić. Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je mons. Luka Marijanović, delegat đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, a koncelebrirao je domaći župnik Ante Šiško. Preč. Šiško poželio je dobrodošlicu, mons. Marijanoviću, svome dragom profesoru, ističući značaj ovoga događaja za ovu župnu zajednicu. Misno slavlje animirao je Mješoviti župni zbor.

Mons. Marijanović prenio je pozdrave biskupa i pomoćnoga biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije te izrazio zahvalnost što može biti prisutan na ovako važnom događaju za vođinačku župu.

U svojoj homiliji mons. Marjanović osvrnuo se na proslavu blagdana Velike Gospe ukazujući na Marijin značaj u Crkvi te je rekao kako je Marija prva povjerovala i svojom požrtvovnošću odgojila Isusa. Roditeljima i kumovima novokrštenika povjerena je zadaća odgoja djece koja je često zahtjevna, ali i iznimno blagoslovljena, uputio je propovjednik i naglasio: „U toj se teškoj zadaći, prije svega, treba voditi Marijinim primjerom i djecu odgajati ne zaboravljajući na Onoga koji nas je prvi ljubio.“

Tumačeći biblijska čitanja, mons. Marijanović istaknuo je važnost brige za tijelo i dušu. „Dužni smo, tijekom svog života, brinuti o svome tijelu. Međutim, briga o tijelu nije dovoljna i duh valja puniti, ali ne ispraznostima. Isus nam je dao svoje tijelo i krv, i zato, kad dolazimo svom prijatelju Isusu, trebamo biti spremni blagovati hranu koju nam daje“, zaključio je.

Po završetku homilije uslijedio je obred krštenja, a na kraju misnog slavlja župnik Šiško zahvalio je nadbiskupovu delegatu na dolasku te čestitao roditeljima i kumovima.

Gordana Savić / Foto: Ruža Keser