Proslava Velike Gospe u samostanu

ĐAKOVO (TU) – Za proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, redovnice Družbe milosrdnih sestara Sv. Križa u svom samostanu u Đakovu pripremale su se devetnicom, ovaj puta riječima koje je pripremila s. Mariangela Žigrić.

Uoči svetkovine tridesetak sestara i Formativna novicijatska zajednica pošla je na hodočašće Gospi Dragotinskoj. Onamo je desetak sestara išlo pješice, a desetak je sestara upisivalo mise. Sedam je sestara i pričešćivalo jer je bilo zaista puno vjernika – hodočasnika.

Molitvom Jutarnjih hvala i svečanim euharistijskim slavljem započele su sestre proslavu svetkovine Velike Gospe, a navečer je upriličena, kao i svake godine, procesija s kipom Blažene Djevice – Bezgrešne, po samostanskom vrtu. S. Meri Gotovac pripremila je recital Velikoj Gospi riječima sv. Bernarda i Lauretanskih litanija, a onda je uslijedilo slavlje Boga radi dara Nebeske Majke, uz pjesme s upaljenim svijećama. U crkvi je provincijalna poglavarica, s. Valerija Široki  predmolila Molitvu za mir Blaženoj Djevici Mariji uznesenoj na Nebo, koju je predložio kustos Svete zemlje fra Francesco Patton. Slavlje svetkovine Velike Gospe sestre su završile molitvom Povečerja i antifonom Rajska kuno.  Milosrdne sestre sv. Križa