“Biti s Isusom”

Ljetovanje ministranata i članova dječjeg zbora

ZATON (TU) – Ministranti i članovi dječjeg zbora dviju župa, njih pedesetak, u pratnji župnika vlč. Roberta Almašija i animatorice Lane Varžić iz Župe Snježne Gospe, Harkanovci te župnika Marija Žigmana i voditeljice dječjeg zbora Marije Varžić te animatorice Kristine Ozimec iz Župe sv. Luke, Josipovac u utorak, 13. kolovoza 2024. završili su svoje tjedno ljetovanje u kući za odmor u Zatonu.

Na odredište su stigli u utorak, 6. kolovoza. Po dolasku djeca su se smjestila u sobe, a potom su sudjelovala na misnom slavlju o blagdanu Gospodinova Preobraženja. Nakon mise svi su se uputili prema plaži na kupanje. 

Svakoga dana ministranti i zboraši, zajedno s animatorima sudjelovali su na misnom slavlju koje su predvodili vlč. Almaši i vlč. Žigman. To je bila središnja točka njihova ljetovanja – odnosno u središte svoga druženja stavili su moto „Biti s Isusom“. Mnogi su tako iskoristili priliku te su svoj odnos s Isusom obnovili u sakramentu pomirenja. 

Tijekom svih dana djeca su imala priliku ići na kupanje, sudjelovati u zajedničkim igrama te su iskoristiti vrijeme za upoznavanje i odmor. Tako su izmijenili različita iskustva i stekli nova poznanstva i prijateljstva. 

Zadnjeg dana, 13. kolovoza na jutarnjoj misi župnici dviju župa zahvalili su animatorima, roditeljima i djeci na ukazanom povjerenju i još jednom lijepom ljetovanju. Nakon ručka uslijedio je povratak u Harkanovce i Josipovac ispunjen bogatim iskustvom i lijepim uspomenama koje će svi zajedno nositi u srcu, a neki od sudionika su ih i zapisali:

Htjela bih zahvaliti na ovakvom predivnom iskustvu, mjesto je predivno i prikladno za grupe kao što smo mi! Nakon ovog putovanja produbili smo svoje zajedništvo kroz vjeru i stekli nova prijateljstva koja ostaju. (Kristina) Ovih dana na moru upoznali smo se još bolje s curama iz druge župe. Hrana je bila super. Bilo mi je i odlično što smo navečer mogli šetati…“ (Dora)

Tiskovni ured