Kamerun – nova misijska zajednica Marijinih sestara

BENIN/KAMERUN (TU) – Na blagdan Gospe od anđela, 2. kolovoza 2024. tri redovnice Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice krenule su na put za Kamerun. U intimi kapelice u Malanhoui, p. Epiphane Ahounse  predao je uime biskupa i cijele Crkve 3 misijska križa redovnicama Družbe Marijinih sestara u Beninu. Sestre su odgovorile na Božji poziv te će otvoriti novu misiju u Kamerunu.

Ovo je, nakon Benina, druga afrička zemlja gdje Marijine sestre biti prisutne, ističe provincijalna poglavarica s. Samuela Markanović i pojašnjava kako su sestre prije 36 godina otvorile prvu afričku misiju u mjestu Affamey te kaže: „Žrtve sestara misionarki rodile su nove plodove te sada afričke sestre nastavljaju s istim poslanjem u Kamerun.” Sestre su u Kamerun otpratile misionarke u Beninu, s. Ivančica Fulir i s. Doroteja Dundjer.

Redovnice, čiji će prvi apostolat biti rad u biskupijskom dječjem sirotištu gdje ih već očekuje dvadesetak djevojčica bez roditeljske skrbi, poručuju: „Žar Duha Svetoga pokreće nas i potiče na služenje i davanje ljubavi drugima.“ Tiskovni ured/FB Marijine sestre