Sestra Gracija Petrić dobila Plaketu grada Otoka

OTOK (TU) –  U sklopu proslave 18. Dana grada Otoka,  u subotu 13. srpnja 2024., na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, dodijeljene godišnje nagrade Grada Otoka pojedincima i udrugama. Gradonačelnik Josip Šarić i predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Topalović tom su prigodom uručili Plaketu Grada i s. Graciji Petrić koja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku djeluje punih 20 godina.

Sestra Gracija je rođena u Oštricama u Hrvatskom zagorju 1944. godine. U samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu stupila 1959. godine. Nakon položenih zavjeta, punih je 37 godina radila u Zagrebu u bolnici na Šalati, na odjelu dječje onkologije, sve do umirovljenja 2003. godine. Od 2004. godine, dakle punih 20 godina, pastoralno djeluje u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, gdje se posebno posvetila, ponovno, djeci, ali ovaj put u radu sa dječjim crkvenim zborom, pučkim (ženskim) zborom i u neumornoj suradnji i pripomoći velikom župnom zboru. Uvelike je pomagala u svim potrebnim župnim aktivnostima, posebno je bila aktivna u liturgijskom životu župne zajednice. Mnogima je pomagala svojim savjetima i molitvom u rješavanju životnih problema i poteškoća, i zbog toga je posebno omiljena među župljanima.

Nakon ovih 20 godina neumornog rada u župnoj zajednici domaći župnik Antun Knežević i župljani zahvaljuju joj od srca na svemu što je učinila, kako za najmlađe, tako i za sve druge župljane. Antun Knežević