Održana manifestacija „Od Đurđeva do Markova“

VINKOVCI (TU) – Po četvrti puta u vinkovačkom naselju Borinci pokraj kapelice Uzašašća Gospodnjega održana je manifestacija „Od Đurđeva do Markova“ u organizaciji udruge Naši Borinci uz potporu župe Presvetoga Srca Isusova i Grada Vinkovaca.

U nedjelju, 23. travnja bilo je dogovoreno da povorka konjanika i konjskih zaprega krene od Sajma zdravlja iz Lenija, no zbog lošega je vremena to moralo biti otkazano. Misa u 13 sati ipak je po vjetrovitome vremenu i povremenoj kiši održana pokraj kapelice, a nakon nje vlč. Ladislav Dort blagoslovio je malobrojne konje i konjanike. Potom su KUD-ovi Šumari i Tkanica održali kratke nastupe, a svi okupljeni pozvani su na ručak u organizaciji udruge.

Na blagdan sv. Marka, u utorak 25. travnja u 17 sati održana je misa i blagoslov polja, usjeva, vinograda i voćnjaka. Na taj je način nastavljeno obilježavanje ove nedavno započete manifestacije pokraj obnovljene kapelice koja se sastoji od blagoslova konja oko blagdana sv. Jurja i blagoslova polja i usjeva oko blagdana sv. Marka. Okoliš kapelice bio je još ljepše uređen nego prošle godine, za što su zaslužni vrijedni članovi udruge Naši Borinci na čelu s Robertom Rihtarom. Darko Posarić