Hodočašće sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću

PUNITOVCI (TU) – Stotinjak župljana Župe Punitovci, kojoj uz Punitovce pripadaju i filijale Krndija, Josipovac i Jurjevac Punitovački, hodočastilo je 20. travnja u crkvu i Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijek, na poziv vlč. Ivice Rebića, župnika i upravitelja župe i svetišta. Hodočašće je upriličeno u okviru Devetnice sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću svakog četvrtka prije njegova blagdana.

Nakon pobožnosti, večernje misno slavlje predvodio je punitovački župnik Đurica Pardon, u koncelebraciji s župnikom domaćinom. Slavlje su animirali zborovi obje župe, uz sviranje Ane Perić iz Punitovaca. U homiliji župnik je tumačio događaj uskrsnuća Kristova i susret učenika sa Uskrslim. „Isus je uskrsnuo i duhom i tijelom i na taj nas način sve obvezao da živimo svoju vjeru ne samo duhovno, već i tjelesno, čineći dobra djela ljubavi, milosrđa, pomaganja jednih drugima, međusobnog razumijevanja, iskazivanjem poštovanja prema svakom čovjeku, praštanja, odricanja, a u svemu tome uzor nam je i sv. Leopold Bogdan Mandić, svetac odan nauku Gospodinovu ne samo riječima već i svojim primjerom življenja vjere na putu vječnosti uz Gospodina i Oca Njegova“, naglasio je župnik.

Na kraju misnog slavlja vlč. Rebić izrazio je zadovoljstvo susretom te pozvao goste na druženje uz domjenak koji su priredili župljani. Mirko Knežević