Informacije za voditelje grupa i sudionike SHKM-a

OSIJEK (TU) – Organizacijski tim Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru koji će se održati 29. i 30. travnja te okupiti oko 29.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva, uputio je proteklih dana naputke za voditelje grupa i sudionike Susreta.

„Kako bi ovaj događaj bio doista plodonosan, potrebno je i da prođe u najboljem redu. Želimo učiniti sve da se vi, naši gosti, osjećate ugodno u našoj Nadbiskupiji, jer u vama ne vidimo samo goste, nego i braću i sestre s kojima želimo dijeliti ovo radosno zajedništvo. Stoga smo slobodni i od vas zamoliti nekoliko stvari kojima, sa svoje strane, možete pridonijeti što blagoslovljenijem, boljem, ljepšem i ugodnijem Susretu“, naznačeno je u uputama za voditelje.

Istaknuto je, među ostalim, kako će voditelje grupa kontaktirati predstavnik župe domaćina te će grupe na taj način saznati gdje su smještene. Potrebno je da mladi u župe Đakovačko-osječke nadbiskupije dođu 29. travnja između 13 i 15 sati jer u 16 sati započinje pripremljeni program.  

Sljedećega dana, 30. travnja potrebno je na vrijeme doći u Vukovar, kako će pojedinoj grupi biti naznačeno. „Vukovar nije veliki grad, a u ove dane tamo će se odvijati i drugi događaji, mimo SHKM-a, što je uvjetovalo i određene prometne i infrastrukturne promjene u gradu. Stoga grad ne može odjednom primiti veliki broj autobusa, nego je potrebno dolaziti u nekoliko „valova“ kako ne bi došlo do prometnog kolapsa. Stoga vas još jednom molimo da tempirate dolazak unutar naznačenog vremena koje ste dobili. Molimo vas da ne dolazite u Vukovar na „svoju ruku“ izvan vremena, jer time nama i policiji otežavate posao“, napomenuli su organizatori. Istaknuli su i da se drži naputaka volontera, kojih je oko 1.500, a bit će raspoređeni na svim važnim točkama u Vukovaru te da sudionici obvezno nose akreditacije koje će dobiti, a bez kojih neće moći ući u prostor predviđen za misno slavlje.

Po naputku policije, prije nego autobusi budu izlazili s parkirališta po odlasku iz Vukovara, voditelji grupa morat ćete stupiti u kontakt s koordinatoricom na broj mobitela: +385 91 559 89 84 te joj dati oznaku autobusa i mjesto parkiranja, nakon čega će autobus krenuti prema mjestu ukrcaja.

Sudionicima susreta naznačeno je da ponesu prikladnu odjeću i obuću, i za toplije i za hladnije vremenske prilike te kabanice (ne kišobrane), vreće za spavanje i kupaće kostime za tuširanje. Upućeni su da poštuju oznake na svojim akreditacijama, kao i upute volontera, uz napomenu da će svojim primjerenim ponašanjem i sudjelovanjem učiniti ovaj Susret jedni drugima još ljepšim.

Cjelovite upute dostupne su na mrežnoj stranici www.shkm2017.com i ovdje: UPUTE ZA SUDIONIKE – UPUTE ZA VODITELJE SKUPINA. M. Kuveždanin