Proslavljen Dan škole u Isusovačkoj gimnaziji

OSIJEK (TU) – Učenici i zaposlenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku svečano su proslavili Dan škole i svetkovinu svog zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ožujka 2024. Na početku dana su se okupili u školi i pogledali film o školi koji je snimila školska Medijska družina. Zatim su slijedile radionice na kojima su svi zajedno pripremali veliki odgojno-obrazovni projekt „Egipat“ kojim će završiti obilježavanje 25. obljetnice Škole. Projekt će biti predstavljen javnosti u petak 19. travnja u prostorima škole.

Obilježavanje Dana škole završilo je zajedničkim euharistijskim slavljem u velebnoj crkvi sv. Mihaela koje je predvodio dekan zapadnog osječkog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku Vladimir Delić u koncelebraciji s p. Ivanom Matićem, superiorom Rezidencije Družbe Isusove u Osijeku i predsjednikom školskog odbora te p. Borisom Jozićem, školskim duhovnikom i vjeroučiteljem.

Preč. Delić je u svojoj propovijedi istaknuo da sv. Josip treba biti uzor svima u načinu donošenja odluka u kojemu se uvijek pouzdavao u Boga i završio poticajem da treba pustiti Boga u svoj život i međusobno paziti jedni na druge u tom hodu prema Gospodinu.

Liturgijsko slavlje je pjevanjem animirao školski mješoviti zbor pod vodstvom profesorice Zrinke Andrić. Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti