Godišnje euharistijsko klanjanje

VOĐINCI (TU) – Na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijest, u subotu, 25. ožujka, u župi Vođinci upriličeno je godišnje euharistijsko klanjanje. Vrata župne crkve Kraljice sv. Krunice bila su cijeloga dana otvorena za sve vjernike koji su željeli doći i neko vrijeme provesti s Isusom, prisutnim u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Animaciju cjelodnevne adoracije svakoga je sata vodila druga pastoralna skupina. Početnu satnicu klanjanja, od 9 do 10 sati animirao je župnik vlč. Ante Šiško s vijećnicima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, a potom su se redom izmjenjivali ministranti, čitači iz Biblijske skupine, članovi Molitvene udruge Vojske Bezgrješne, prvopričesnici i krizmanici te njihovi roditelji, članovi Molitvene zajednice Milosrdnog Isusa te Zbor mladih Glas Srca i Župni mješoviti zbor Kraljice sv. Krunice.

Završetak klanjanja ponovno je vodio župnik Šiško uz molitvu zahvale Gospodinu za sve primljene milosti i blagoslove te molitvu litanija u čast Presvetom Oltarskom Sakramentu. Uslijedila je misa tijekom koje je u prigodnoj homiliji župnik okupljenim vjernicima posvijestio otajstvo svetkovine Navještenja Gospodinova, najradosnije i najblaženije vijesti čovjeku svih vremena.

„Bog je odlučio biti jednim od nas. Mogao je Bog spasiti čovjeka i na drugačiji način, no On je u svoj svojoj ljubavi poželio biti jedan od nas, i to u Isusu iz Nazareta. Izabrao je mladu djevojku Mariju iz malog sela Nazareta, kojoj je preko anđela Gabrijela navijestio da će začeti i roditi sina, Isusa, Spasitelja svega svijeta i čovječanstva. To je ta radosna i blaga vijest. Marija je na tu vijest ostala zbunjena i pomalo uplašena, no, tada joj Bog govori, a time i svima nama: ne boj se, Marijo! Nemojmo se bojati kad smo zbunjeni, smeteni, kad nam je teško, Bog za nas ima poruku ohrabrenja: ne bojte se! Gospodin ima plan za svakog od nas. Na nama je da se otvorimo Božjoj volji, da prepoznamo da nas On ljubi i da poput Marije spremno prihvatimo: ‘Evo, dolazim Gospodine, vršiti volju Tvoju’“, kazao je župnik vođinački. Ivica Vlašić