Vrijedna donacija Općoj bolnici u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Amaterska dobrotvorna sportska udruga „Malonogometni klub Kolonija – Sv. Dominik Savio Općoj je bolnici „Dr. Josip Benčević“, odsjeku rađaonice, odjelu za ginekologiju i opstetriciju u Slavonskom Brodu predala u petak, 24. ožujka vrijedan dar – stol za reanimaciju novorođenčadi, ukupne vrijednosti 103.990,00 kn. Sva sredstva su prikupljena na Dobrotvornom malonogometnom turniru „Kolonija 2017.“ održanom u siječnju ove godine, koji je ta udruga u suradnji sa Župom sv. Dominika Savija organizirala sedmi puta za redom.

Uz predstavnike te donatorske udruge, na čelu s predsjednikom Antom Ivankovićem, duhovnikom vlč. Krešimirom Bulatom i župnikom Župe sv. Dominika Savija Josipom Matanovićem te djelatnicima tog odjela, na primopredaji su bili nazočni generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, kao i predstavnici Grada Slavonskog Broda i Županije brodsko-Posavske, koji su uz prikupljene priloge od prodanih ulaznica na turniru također dali vrijedne donacije.

Zahvalu tim plemenitim ljudima, koji su dosada istoj bolnici darovali klima-uređaj za Odjel ginekologije te inkubator za djecu za Odjel pedijatrije, izrekao je voditelj Odjela ginekologije dr. Josip Barišić. On je naglasio kako je to vrijedan aparat, koji je po novim smjernicama za reanimaciju novorođenčadi, sam vrh ponude iz tog područja.

Kako je cilj svih dosadašnjih održanih turnira bio, osim dobrog nogometa, pomoći onima koji je pomoć najpotrebitija, ta humanitarna udruga dosada je pomogla i brojnim siromašnim obiteljima te u liječenju nekoliko bolesne djece u svome gradu. Također su kupili i darivali 850 knjiga kojima su pomogli otvaranje mini knjižnice u OŠ „Đuro Pilar“ na Koloniji u Slavonskom Brodu.  Ove su godine pomogli i u liječenju jednog bolesnog dječaka s invaliditetom. Duhovnik Bulat i toga je puta zahvalio članovima te udruge, u koju su uključeni zauzeti vjernici Župe sv. Dominika Savija na Koloniji, naglasivši kako su svojom plemenitošću i humanošću jedinstvena udruge ne samo u gradu Slavonskom Brodu, nego i u cijeloj Domovini.

Uz to što turnir ima sportski i humanitarni karakter on je nadasve nadahnut kršćanskim vrijednostima, jer tijekom turnira se održavaju i susreti za mlade pod nazivom „Susreti sv. Dominika Savija“. B. Lukačević