Susret mladih piškorevačke župe u Novim Perkovcima

NOVI PERKOVCI (TU) – Zajednički susret, održan u subotu, 18. ožujka, u filijalnoj crkvi i mjesnom domu u Novim Perkovcima, okupio je sedamdesetak mladih iz sva tri sela Župe Piškorevci: krizmanike, mlade volontere za SHKM Vukovar 2017. te mlađu pjevačku skupinu iz Budrovaca. Ovaj susret dio je priprema mladih župe za SHKM u Vukovaru. Polovica krizmanika iz Piškorevaca, na vlastitu inicijativu, došlo je hodočasnički – pješice, a pridružio im se i župnik Damir Stanić. 

Molitveni dio susreta održan je u filijalnoj crkvi sv. Antuna Pustinjaka, a sastojao se od euharistijskog klanjanja koje su, između nekoliko korizmenih razmatranja i trenutaka šutnje, pjesmom i sviranjem animirale mlade Budrovčanke. Na kraju klanjanja svi su mladi zajedno izmolili službenu molitvu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Drugi dio susreta održan je mjesnom domu, gdje su mlade dočekale vrijedne perkovačke domaćice s tacnama punim domaćeg peciva i slastica. Uslijedilo je zajedničko druženje uz kiflice, kolače i sokove, te planiranje i dogovori oko sudjelovanja na skorom Nadbiskupijskom križnom putu mladih.

Na trećem dijelu susreta ostali su samo mladi župljani koji su se prijavili za volontiranje na SHKM-u, njih dvadesetak. Razgovaralo se o pripravi i dočeku gostiju koji će doći u Župu te o programu za njih i domaće mlade prvoga dana susreta, u subotu, 29. travnja. Svi su se složili da je to bilo lijepo subotnje predvečerje zajedništva mladih iz sva tri sela piškorevačke župe.

Marina Tremboš