Misijska nedjelja u Štitaru

ŠTITAR (TU) – Misijska nedjelja je u Župi sv. Mateja u Štitaru obilježena tradicionalnom svečanom misom i humanitarnom akcijom prodaje domaćih kolača i tjestenine koju su pripremili članovi Misijske skupine koja u župi djeluje od 2007. god.

Svečanu misu predslavio je župnik Andrija Owca koji je u propovijedi progovorio o vlastitom misionarskom iskustvu i životu u Senegalu. Kroz fotografije koje je pokazao upoznao je župljane s načinom života i vjerskim običajima članova misije u kojoj je djelovao kroz 5 godina. Potaknuo je sve okupljene župljane da mole za misionare i misionarke kojih se misijske nedjelje osobito spominjemo, za sve one kojima se u dalekim, ali i bližim krajevima naviješta Radosna vijest, ali i sve one kojima je otežano ili onemogućeno življenje kršćanske vjere.

Prigodnu molitvu vjernika za svetu misu napisali su i pročitali učenici Osnovne škole Ivan Martinović, koji su, sa vjeroučiteljicom Klarom Živković pripomogli urediti i oltarni prostor.

Nakon mise, pred crkvom Misijska je skupina okupljenima ponudila domaće kolače i tjesteninu, za dobrovoljni prilog. Sav prihod od prodaje namijenjen je misijama. Ovi su proizvodi pripravljeni u želji potaknuti sve nas na darivanje i suosjećanje s potrebitima u misijskim krajevima te članovi Misijske skupine zahvaljuju svima koji su svojim prilozima pomogli njihovu nastojanju i djelovanju. Marija Barukčić