Mladi Đakovčani u posjeti sestrama karmelićankama

BREZNICA ĐAKOVAČKA (TU) – U nedjelju 19. studenoga 2014. mladi Župe Dobroga Pasira iz Đakova sa župnikom Josipom Ivešićem posjetili su Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj. Dolaskom u Karmel župnik je mlade upoznao s kratkom povijesti Karmela, podsjetivši kako su sestre do rata imale svoj samostan u Šarengradu, ali su ga bile prisiljene napustiti.

U samostanskoj kapelici mladi su sa sestrama molili časoslov, a Zbor mladih sestrama je opjevao nekoliko pjesama. Sestre su bile oduševljene i mlade nagradile velikim pljeskom, pogotovo kada im je župnik rekao da zbor djeluje tek godinu dana. Mladima su zahvalile na posjeti i pozvale ih da im opet dođu.

Mladi su nastavili druženje u razgovoru sa sestrama te su im postavljali brojna pitanja na koja su sestre strpljivo odgovarale pa su gosti doznali puno o svakodnevnom životu sestara karmelićanki. Na kraju susreta svatko je se mogao preporučiti sestrama za molitvu, a oduševljeni susretom, kućama su ponijeli simbolične poklone kao uspomenu na ovaj susret. Amalija Šimunović