Zavjetni dan Župe Vrpolje

VRPOLJE (TU) – U utorak 14. veljače, na blagdan sv. Valentina, u Vrpolju je proslavljen zavjetni dan župe. Svetkovina je proslavljena misnim slavljima u 8, 11 i 17 sati. Jutarnju misu u 8 sati predvodio je vlč. Damir Stanić, župnik u Piškorevcima. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je prof. dr. Ivica Raguž, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, uz koncelebraciju preč. Mate Kneževića, dekana Garčinskog dekanata i župnika u Garčinu, umirovljenih svećenika vlč. Tomislava Radišića i vlč. Borislava Romića iz Đakova te domaćeg župnika vlč. Mate Mićana.

Svečanosti je pridonio i mo. Ivan Andrić na orguljama i predvodeći vrpoljački Crkveni zbor „Josip Wallinger“. Večernju misu u 17 sati predvodio je vlč. Krešimir Bulat iz Đakova.

Slavljenju sv. Valentina prethodila je trodnevnica za pripravu. Prvi dan, u subotu 11. veljače, na blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, misno slavlje predvodio je vlč. Borislav Romić. Za vrijeme misnog slavlja blagoslovljeni su nazočni bolesnici, kao i oni koji nisu mogli nazočiti radi bolesti. Drugog dana trodnevnice slavljene su dvije mise. Jutarnju je predvodio župnik Mićan, a podnevnu vlč. Bulat. Treći dan trodnevnice misno slavlje predvodio je također vlč. Bulat. Pola sata prije misnih slavlja bila je prigoda za ispovijed, te molitva krunice i litanija. Miro Hrastović