Dekanska vizitacija u župama Vinkovci 5 i Mirkovci

VINKOVCI (TU) – Dekan Vinkovačkog dekanata preč. Stjepan Krekman boravio je 13. veljače u radnom posjetu župama Sv. Ćirila i Metoda (Vinkovci 5) i Bl. Alojzija Stepinca u vinkovačkom naselju Mirkovci. Ovom prigodom dekan Krekman upoznao se s radom i aktivnostima ovih župa. Kako bi dobio što bolju sliku o djelovanju odbora koji djeluju pri Župnom pastoralnom vijeću, nazočio je sastanku s članovima Odbora za naviještanje, liturgiju i molitveni život, te karitativnu djelatnost dviju župa.

Pozdravljajući sve nazočne, vlč. Anđelko Cindori, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda, istaknuo je zadovoljstvo djelovanjem ŽPV-a u proteklih nekoliko mjeseci s obzirom da je župu preuzeo u kolovozu 2016. godine, a novo ŽPV konstituirano je u studenom prošle godine. Do sada su, kako se moglo čuti, održane dvije sjednice na kojima su podnesena izvješća o radu te postavljeni novi zadaci i obveze koje će vijećnici u budućem radu pokušati realizirati.

Dekan Krekman zahvalio je članovima ŽPV-a na predanosti i radu u župi te naglasio kako bi trebala biti svima čast što su izabrani u to važno tijelo župne zajednice, gdje su itekako važna karika u lancu djelovanju župe. Susretu s dekanom, uz župnika Cindorija, nazočili su župni vikar vlč. Mario Lešić i đakon vlč. Petar Maskaljević. Z. Goman