Fra Miljenko Hontić novi provincijal franjevaca konventualaca

ZAGREB (TU) – Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca izabrala je 2. veljače u Zagrebu fra Miljenka Hontića za novog provincijala. Fra Miljenko Hontić službu preuzima sredinom veljače na redovitom provincijskom Kapitulu. Član je Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca, rođen je 1965. godine u Molvama, svečane zavjete položio je 1990. godine u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 14. lipnja 1992. godine u Vatikanu.

U Provinciji je obavljao brojne i odgovorne službe. U dva mandata generalni kapitul izabrao ga je za generalnog asistenta Srednjo-europskog cetusa Reda. Trenutačno je na službi gvardijana samostana svetog Antuna Padovanskoga u Vinkovcima.

Čestitka đakovačkih biskupa

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku novoizabranom provincijalu fra Miljenku. U čestitki đakovačkih biskupa stoji:

Mnogopoštovani i dragi fra Miljenko!

Radujemo se te molitvi Isusu Kristu, Dobrom Pastiru preporučujemo Vašu novu službu provincijala, na koju Vas je izabrala Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Zajedno sa svom Vašom subraćom i mi se čvrsto nadamo da ćete i nadalje uspijevati svoju velikodušnost, osobni zanos i dosadašnja vrijedna iskustva u brojnim službama koje ste vršili uspijevati plodno ugrađivati u svoju novu službu – na blagoslov i rast svoje velike franjevačke obitelji, ujedno i cijele zajednice svete Crkve.

Dok Vam od srca čestitamo, zahvaljujemo Vam za Vaše svećeničko pastoralno djelovanje u Vinkovcima, odakle i odlazite na svoju novu službu. Hvala za Vašu brižljivost kojom ste pristupali službi naviještanja, liturgijskim slavljima i pobožnostima, za otvorenost i srdačnost koju su u našim krajevima prepoznavali i vjernici i svećenici.     

Zajedno s Vama izražavamo zahvalnost dosadašnjoj provincijskoj Upravi na čelu s fra Josipom Blaževićem, a Vama, novomu vodstvu i svoj braći molimo istinsku duhovnu snagu Evanđelja i primjera sv. Franje, iskren i plodan duh zajedništva te nova redovnička zvanja u Vašoj zajednici.