Zahvalno hodočašće Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

OSIJEK (TU) – U godini u kojoj su proslavili 25. obljetnicu djelovanja, članovi Pjevačkoga društva svetoga Josipa Osijek organizirali su od 7. do 9. lipnja 2019. trodnevno zahvalno hodočašće u Karlovac, Opatiju i Rijeku. Prvoga su dana posjetili Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Poslije molitve i poticajnoga nagovora rektora svetišta mons. Ante Sentea, zapjevali su Gospodinu i svome zaštitniku sv. Josipu. Nakon gotovo dvosatnoga boravka u svetištu nastavili su putovanje do Opatije gdje su im dvodnevni smještaj osigurali oci isusovci u Domu duhovnih vježbi.

Drugoga dana, u subotu 8. lipnja domaćin p. Zvonko Vlah upoznao ih je s poviješću samostana i samostanske crkve. Poslije podne su se uputili Gospi Trsatskoj gdje su predvodili liturgijsko pjevanje. Zborom je ravnao Josip Klaić. Izveli su i koncertni dio nastupa kojim je ravnao Claude Marco Contini. Večer su proveli u ugodnom druženju sa fra Mariom.

Na svetkovinu Duhova, združeni s katedralnim zborom, predvodili su liturgijsko pjevanje u katedrali sv. Vida u Rijeci. Ovaj zajednički nastup omogućio je mons. Matija Matičić, rektor katedrale/biskupijski vikar, uz suglasnost nadbiskupa Ivana Devčića i podršku nadbiskupa Đure Hranića. Članovi Društva zahvaljuju dobročiniteljima na pomoći i gospodinu Krunoslavu Peljhanu iz Rijeke za organizaciju nastupa u Rijeci. Miroslav Klaić