Trodnevni seminar “Čovječe, gdje si?”

BILJE (TU) – Katolička laička zajednica “Molitva i Riječ” iz Osijeka održala je od 29. studenoga do 1. prosinca u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Bilju trodnevni seminar nove evangelizacije za šezdesetak prisutnih laika.

„Stvoriteljevo pitanje: Čovječe, gdje si? iz Knjige Postanka otkriva čovjeka u grijehu koji se skriva od Stvoritelja, od ljudi i od samog sebe. Lijek za ovu trajnu čovjekovu bolest jest: Dobra vijest, Evanđelje”, istaknuli su voditelji na početku seminara. „Tko sam, zapravo ja? Zašto živim? Koja je svrha mog života? Što je s one strane smrti? Koja je tajna zla u svijetu?”, bila su neka od ključnih pitanja o kojima se razmatralo. Nadalje se i produbljivala spoznaja o Isusu Kristu – Spasitelju, njegova ljudska i božanska narav, činjeničnost njegovog zemaljskog pojavka te pitanja obraćenja.

Zadnji je dan seminara bio posvećen božanskoj stvarnosti Duha Svetoga, odricanju od grijeha te molitvama unutarnjeg iscjeljenja. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića, osnivača Zajednice.

Nakon seminara nove evangelizacije, domaćin – upravitelj župe vlč. Dejan Henčić zahvalio je članovima Zajednice na vodstvu seminara te se u sklopu ove duhovne obnove slavila i večernja misa o prvoj nedjelji došašća. Krešimir Pećar