Tiskovni ured

Ured za odnose s javnošću – Tiskovni ured
Strossmayerov trg 6, 31400 Đakovo
tiskovni.ured@djos.hr
Drago Marković, voditelj
kancelar@djos.hr  
 
– Podružnica Đakovo
Anica Banović, tajnica
tiskovni.ured@djos.hr
031/802 228
faks 031/812 781
– Podružnica Osijek
J. J. Strossmayera 58, 31000 Osijek
Martina Kuveždanin, tajnica
tiskovni.ured@djos.hr   
031/253 918

Osnovna je zadaća Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije biti informativno sredstvo povezivanja vjerničkih zajednica i ustanova u Nadbiskupiji te na prikladan način informirati o životu i djelovanju mjesne Crkve, u stvarnosti današnjeg svijeta i kulture.  

Svi župni dopisnici, kao i dopisnici redovničkih i ostalih vjerničkih zajednica, svoje priloge, obavijesti i izviješća šalju u Tiskovni ured koji ih objavljuje na web-stranici Nadbiskupije, u Vjesniku Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije te ih prosljeđuje ostalim katoličkim medijskim kućama: Informativnoj katoličkoj agenciji (IKA), Glasu Koncila (GK) i Hrvatskom katoličkom radiju (HRK), a po potrebi i svjetovnim medijima. 

Ured njeguje dobru suradnju s djelatnicima ostalih nad/biskupijskih Tiskovnih ureda te s  novinarima koji izvješćuju o događanjima u Crkvi.  Svake godine Ured organizira Seminar za župne dopisnike i suradnike, kojim se nastoji ohrabriti, potaknuti i educirati dopisnike i suradnike pri župama Đakovačko-osječke nadbiskupije na još revnije sudjelovanje i slanje vijesti o događanjima na njihovu području te planira Nadbiskupijski susret djelatnika u medijima, vezan uz obilježavanje Svjetskog dana medija (16. svibnja).