Susret povjerenika za pastoral mladih u Srijemskoj Mitrovici

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U četvrtak, 11. travnja 2019. u prostorima Župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici održan je susret povjerenika za pastoral mladih Međunarodne biskupske konferencije (MBK) svetih Ćirila i Metoda. Povod susretu je susret mladih, planiran za 21. rujna 2019., na blagdan svetog Mateja, apostola i evanđeliste. Susret mladih, koji će se održati u Srijemskoj Mitrovici je na razini nad/biskupija koje pripadaju MBK svetih Ćirila i Metoda.

Susretu su nazočili mons. Stanislav Hočevar, predsjednik Povjerenstva za mlade MBK, mons. Đuro Gašparović, biskup srijemski, vlč. Ivica Damjanović, predstojnik Ureda za mlade MBK svetih Ćirila i Metoda, povjerenici za mlade: vlč. Dušan Milekić (Srijemska biskupija), vlč. Mihael Sokol (Beogradska nadbiskupija),vlč. Dražen Dulić (Subotička biskupija), o. Vladimir Edelinski Mikola (Grkokatolička eparhija svetog Nikole) te domaći prezbiteri mons. Eduard Španović i vlč. Ivica Zrno.

Nakon molitvenog početka pozdravnu riječ su uputili mons. Hočevar, mons. Gašparović i mons. Španović. Oni su istakli svoju radost i zadovoljstvo zbog susretanja te rada na području mladih, od kojeg se očekuju plodovi. Potom se pristupilo radnom dijelu u kojem se raspravljalo o geslu susreta mladih, programu, materijalima koji bi se izdavali za tu prigodu, kao i o eventualnim predavačima, te prigodnoj temi susreta mladih i obilasku važnih kršćanskih mjesta kojih u Srijemskoj Mitrovici, kao kolijevci kršćanstva, ima. Susret je završen molitvom te bratskim stolom. Ivica Zrno