Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu – Poziv nadbiskupa Hranića na prijavu sudionika

ĐAKOVO (TU) – U povodu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020., nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić uputio je poziv na prijavu sudionika svim župnicima i redovničkim zajednicama koje imaju javnu crkvu. Poziv prenosimo u cijelosti.

 

Draga braćo svećenici, redovnici i redovnice!

Ured za pastoral s mladima poslao Vam je dva dopisa vezana uz Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2,5). U prvom dopisu od 7. siječnja 2020. poslana Vam je obavijest o terminu održavanja susreta s pozivom na prijavu mladih na susret u razdoblju od 15. siječnja do 15. ožujka. U drugom dopisu od 27. siječnja 2020. poslane su Vam upute za način prijave mladih za sudjelovanje na Susretu.

Ovime Vas podsjećamo da vrijeme za prijavu mladih istječe 15. ožujka te Vas molimo da što prije prijavite mlade sudionike Susreta iz svoje župe.  

Ponavljamo najvažnije informacije u vezi sa susretom i prijavom mladih:  

  1. Predviđeni program susreta. Svi sudionici Susreta pozvani su doći u župe Zagrebačke nadbiskupije već u petak, 8. svibnja, predvečer. U subotu, 9. svibnja, predviđene su kateheze u petnaestak župa u Zagrebu tijekom prijepodneva, a poslijepodne program u centru grada. Potom slijedi povratak u župe smještaja te program u istim župama. U nedjelju, 10. svibnja, središnje euharistijsko slavlje održat će se u prijepodnevnim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, nakon kojeg će uslijediti ručak te povratak mladih kućama.
  2. Prijava sudionika. Mladi koji će ići na Susret prijavljuju se u svojim župama. Na Susret se mogu prijaviti mladi od 15 do 30 godina starosti. Dne 15. ožujka 2020. godine se sustav prijava zaključava i više neće biti moguće daljnje prijave za sudjelovanje. Na web stranici nadbiskupije, na poveznici: http://djos.hr/prijave-za-susret-hrvatske-katolicke-mladezi-u-zagrebu/ nalazi se tablica koju je potrebno spremiti na svoje računalo i u istu unijeti tražene podatke o mladima. Potrebno je popuniti sve podatke tražene u rubrikama tablice: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail adresa, mjesto stanovanja te župa iz koje mlade dolaze. U „naznakama“ treba upisati dolaze li mladi u Zagreb u petak 8. svibnja predvečer ili u subotu 9. svibnja ujutro, odnosno hoće li u Zagrebu noćiti jednu ili dvije noći. Ispunjenu tablicu treba poslati Uredu za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije na mail adresu mladi@djos.hr najkasnije do gore navedenoga datuma (15. ožujka 2020.).
  3. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna po osobi. Kotizacije će župnici uplatiti prilikom prijave mladih na račun Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika (Strossmayerov trg 6; 31400 Đakovo; broj HR4123400091510793600). Tom prilikom obavezno treba naznačiti: Kotizacija za SHKM 2020., ime župe koja prijavljuje i broj mladih koje prijavljujete za sudjelovanje na susretu.
  4. Smještaj sudionika iz svoje župe nemojte dogovarati samostalno, već isključivo preko Ureda za pastoral s mladima Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  5. Pripremne kateheze. U siječnju su Vam bile dostavljene pripremne kateheze za Susret mladih te plakati. Potičemo Vas da kateheze koristite u svom radu s mladima. Kateheze možete naći i na mrežnim stranicama pastoralmladih.hr.

Zahvaljujući Vam na suradnji, na Vas pastire i na sve mlade u Vašoj župi zazivam obilan Božji blagoslov.