Spomendan Marije od Propetoga Isusa Petković u Osijeku

OSIJEK (TU) – Dana 9. srpnja 2019. godine u Župi Svete Obitelji u Osijeku proslavljen je spomendan utemeljiteljice Družbe sestara Kćeri Milosrđa, blažene Marije od Propetoga Isusa Petković. Proslava je održana u zajedništvu sa sestrama koje djeluju u župi,  župljana, te roditelja i djece koja pohađaju Dječji vrtić Marija Petković.

Misno slavlje predvodio je župnik fra Dragutin Bedeničić, a svojim pjevanjem animirala su djeca koja pohađaju vrtić te župni zbor. Slavlju je prethodila trodnevna priprava, kada su se nazočni upoznavali sa životom Blaženice. Katarina Knežević, Leona Budimčić i Ivana Klarić scenskim prikazom o odabiru životnog puta potaknule su okupljene na razmišljanje o tom odabiru te istaknuo da svatko ponaosob treba odabrati: biramo li svjetovno ili vječnost koja je živjeti u Bogu.

Nakon svete mise nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak, uz prisjećanje proglašenja Marije Petković blaženicom u Dubrovniku prije 16 godina. Moći blažene Marije Petković nalaze se u oltaru u župnoj crkvi, koju je posvetio mons. Marin Srakić 2008. godine. O povezanosti Blaženice i župe svjedoče te moći kao i djelovanje časnih sestara Kćeri Milosrđa. T. Šargač / M. Jakovac