Sažalnica biskupa iz Đakova povodom smrti o. Ivana Fučeka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ĐAKOVO (TU) – Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su o. Daliboru Reniću, DI, provincijalu Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, sažalnicu povodom smrti o. Ivana Fučeka. 

U sažalnici stoji: S osjećajima bratskoga zajedništva pridružujemo se Vama, cijeloj zajednici Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, kao i svoj rodbini oca Ivana Fučeka, koji je preminuo 12. siječnja ove godine, na nedjelju Krštenja Gospodinova, u 94. godini života, 76. redovništva i 65. godini svećeništva. 

Tako su brojna djela što ih je na svom životnom putu, u krsnom, redovničkom i svećeničkom posvećenju, učinio dragi nam preminuli otac Ivan. Upravo je njegov glas o Radosnoj vijesti široko dopirao do mnogih pojedinaca i zajednica u svim našim biskupijama, i to uvijek s dubokom i promišljenom poukom, sve u želji – kako je u duhu 2. vatikanskoga koncila i sam pater Ivan govorio: da se uživimo u mentalitet današnjeg čovjeka, kako bismo mu mogli približiti otajstva vjere, otkrivajući da ona svoj najdublji, neprolazni temelj ima u Kristu koji je „isti jučer i danas i uvijeke“ (usp. Heb 13,8). Taj je pristup otac Ivan snažno ugrađivao u svoja teološka predavanja, u duhovno vodstvo i svoju plodnu pisanu riječ.

Primite izraze naše najiskrenije sućuti uime Đakovačko-osječke nadbiskupije, uime njezinih svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika, dok za preminuloga oca Ivana prinosimo svoje molitve, da ga Gospodin primi u puno zajedništvo proslavljene Crkve i uresi ga slavom i radošću uskrsnuća.

Tiskovni ured