Rujanske aktivnosti Caritasovog centra za prihvat beskućnika

OSIJEK (TU) – Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Osijek tijekom rujna imali su mogućnost sudjelovati na nekoliko radionica koje su održane u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dana 2. i 6. rujna održane su posljednje dvije kreativne radionice. Korisnici su dovršili svoje leptiriće i cvjetiće od glinamola, koje će darivati djeci, korisnicima Caritasovog Centra za majku i dijete, u listopadu, povodom Dana kruha. Kreativne radionice održane su pod vodstvom odgajateljica Mire Vego i Ljiljane Vetengl.

Socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održala je dvije grupne psihosocijalne radionice. Prva je održana 4. rujna na temu „Ja odlučujem – izazovi i izbori“, a druga 25. rujna na temu „Postavi cilj – ostvari želju“. Radionice su osmišljene kako bi korisnike osnažile da samostalno donose odluke i upravljaju vlastitim životom, te se na taj način što jednostavnije vrate u život zajednice.

Informatička radionica održana je 17. rujna 2019. godine na temu „Internet – pretraživanje i pregledavanje web stranica“. Voditelj radionice bio je informatičar Mario Balatinac, koji je s korisnicima razgovarao o mogućnostima koje internet nudi, koje su sve prednosti i nedostaci, te su na koncu korisnici imali mogućnost samostalno pretraživati web stranice sadržaja koji je bio u skladu s njihovim interesima. 

Održana je i posljednja radionica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek na temu „Koraci do posla“, gdje su korisnici mogli poslušati kratko predavanje o ulozi HZZ-a, kako pretraživati ponuđene poslove, kako napisati zamolbu i životopis prilikom prijave na posao, kako se ponašati na razgovoru za posao te koja su najčešća pitanja na takvim razgovorima. Radionica je održana 18. rujna pod vodstvom Izabele Hruška, stručne savjetnice za profesionalno savjetovanje i rehabilitaciju. Marija Sambol